Krögare Linus i luckan på en gaffel kort

Smaka på en gaffel kort - Välkommen till bordsHave a taste - welcome to your table

Boka ditt bord någon dag i förväg - [email protected]
Det går självklart mycket bra att ringa också - 0414-41 13 60

>> Se här för Dagens lunch

Book your table a few days in advance at email [email protected]
or call us at +46 414-41 13 60

Jubileumsmeny & á la carte 20-28 april

Jubilee Menu & á la carte april 20-28


Favoriter så här långt: 5 år - 5 rätter

Favourites this far - five course menu

Gaffeln sockersaltade lättrökta lax med 64 graders ägg, rostad ramslök och ölstekta krispigga rågsmulor Gaffeln sockersaltade lättrökta lax med 64 graders ägg, rostad ramslök och ölstekta krispigga rågsmulor

Parmensan & rofrukts överbakad rödspätta med kompott av färskpotatis och dill samt musselskum Parmensan & rofrukts överbakad rödspätta med kompott av färskpotatis och dill samt musselskum

Rosmarinbrässerad griskind med lättpicklad rödbeta samt persiljerot och vitsparriskräm Rosmarinbrässerad griskind med lättpicklad rödbeta samt persiljerot och vitsparriskräm

Kaffegranité med wiskyskum samt kakaorostade mandlar Kaffegranité med wiskyskum samt kakaorostade mandlar

Tartelette med Manjarikräm, olivolja och salt från Läsö Tartelette med Manjarikräm, olivolja och salt från Läsö

Ljummen nougat med rostade nötter och havregryn samt mörk chokladglass Ljummen nougat med rostade nötter och havregryn samt mörk chokladglass

Menyn säljs bara som fem rätter 425kr Menu is sold only as five courses 425kr

Á la carte

Á la carte

Förrätter

Starters

Blomkåls/stenbitssoppa med gravad skrei i askad vinaigrette samt 2x gurka och riven Bottarga Cauliflower and lumpfish soup with cured skrei in vinaigrette, 2 x cucumber and grated bottarga 137kr

Kräm av rostad paprika och mandel med lök och vinbakad potatis samt hasselnötter och friterat potatisskal Roasted bell pepper and almond cream with onion and wine baked potatoes, hazelnuts and fried potato skins 125kr

Varmrätter

Mains

Helstekt Maritimspätta, rödbeta, kapris, nyriven pepparot samt brynt smör Maritim´s fried plaice with beetroot, capers, horseradish and brown butter 265kr

Dragongrillad kalvytterfilé med vit sparris och reducerad tomatkräm, avbränd och mjukbakad purjolök samt friterad kapris Grilled veal fillet with tarragon with white asparagus and tomato cream reduction, roasted leeks and deep fried capers 299kr

Morot överbakad med linstäcke och ramslöksfriterade stora vita bönor samt rotsellerikräm med smak av libbsticka och mejram Carrots and lentil bake, deep fried white beans with ramsons, celeriac mash with lovage and marjoram 245kr

Dessert

Dessert

Sockerbakade rabarber med ingefärscurd samt mjölkglass med smak av lagerblad Sugar baked rhubarbs with ginger curd and bay leaf gelato 98kr


För våra yngsta gäster

For the kids


- Barn upp till 12 år kan få alla rätter på vår meny till halva priset. Vi har även:

- Everything on our menu can be ordered for children at half price but we also have:

Pasta med köttfärssås 85kr
Friterad rödspättafilé med remoulad 85kr
Pasta bolognese 85kr
Deep fried plaice served with remoulade 85kr