Krögare Linus i luckan på en gaffel kort

Smaka på en gaffel kort - Välkommen till bordsHave a taste - welcome to your table

Boka ditt bord någon dag i förväg - [email protected]
Det går självklart mycket bra att ringa också - 0414-41 13 60

Lunchmeny >>

Book your table a few days in advance at email [email protected]
or call us at +46 414-41 13 60

Höstens meny

Autumn menu


Förrätt eller lite innan

Appetizer

Chark från Södra kompaniet med en go öl eller ett glas vin (aptitretande) Charkuteries from Södra kompaniet with a good beer or a glass of wine 125kr

Förrätter

Entrées

Soppa av jordärtskocka & brynt smör med pressylta av pärlhöna samt lingongele, rödvinsinkokt lök och linfröknäcke Jerusalem artichoke soup with brown butter and guinea fowl brawn served with lingonberry jelly, wine braised onion and crisp bread with flaxseeds 145kr

Porter/enbärsgravad dovhjort från Skåne med äppelpicklad höstsvamp samt rostad pumpakräm och krispiga rågsmulor Porter and juniper cured Skåne venison with autumn mushrooms pickled with apples served with cream of roasted pumpkin seeds and crispy rye bread crumbles 139kr

Varmrätter

Mains

Maritims helstekta spätta med rödbeta, kapris, pepparot samt brynt smör Panfried plaice with pickled beetroot, fresh horseradish and capers with browned butter 265kr

Ugnsbakad regnbågsfile med crisp av prästost och alger samt krondillsinkokta peresiljerötter och smörad musselbuljong med nyans av blodgrape Baked fillet of rainbow trout with some crisp of prästost (mature Swedish cheese) and algae, crowndill braised root parsley and buttered mussels broth with a touch of ruby red grapefruit 287kr

Lagerbladsbrässerade griskinder med kryddpepparsmaksatt fläskkorv samt tranbärskompott och palsternackspure Pork cheeks braised with bay leaves, pork sausage with allspice, cranberry compote and parsnip purée 255kr

Friterad canneloni, fyld av stomp på röda linser och Muscatpumpa, blomkålskräm med smak av tryffel samt olivoljebakad purjolök Deep fried canelloni, with a filling of red lentils and muscat pumpkin, served with cauliflower cream with a taste of truffles and olive oil baked leeks 275kr

Sotad kalvytterfilé med rosmarininkokt svartrot samt ragu av vete och svartkål och rödvinssky smaksatt med Karljohansvamp Blackened veal fillet with rosemary braised salsify, ragout of wheat and lacinato kale and red wine gravy with porcini 310kr

Desserter

Desserts

Nyponchessecake med karamelliserade Mariekex samt rostad mandelsorbet, citronpulver, sockersyltad rotselleri & nyponskal Rosehip cheesecake with caramelized Marie biscuits, roasted almond sorbet, lemon powder and pickled celeriac and rosehips 105kr

Kanelbavaroise med mörk chokladglass samt sura band av gula plommon och vaniljrostade hasselnötter Cinnamon bavaroise with dark chocolate ice cream, yellow plum candy and vanilla-roasted hazelnuts 115kr

Friterad halloumi frånVitaby Kyrkby Mejeri med bittermandel, körsbärsterinne och sötad kastanjekräm Deep fried halloumi from the dairy at Vitaby kyrkby with bitter almond, cherry terinne and sweetened chestnut cream 84kr

Björnbär & portvinsgranite med avflammat lakritsskum samt rostad havre och vit choklad Blackberry and portwine granité with charred licorice foam, roasted oats and white chocolate 76kr

Något sött till kaffet A sweet with your coffee 19kr


För våra yngsta gäster

For the kids


- Barn upp till 12 år kan få alla rätter på vår meny till halva priset. Vi har även:

- Everything on our menu can be ordered for children at half price but we also have:

Pasta med köttfärssås 85kr
Friterad rödspättafilé med remoulad 85kr
Pasta bolognese 85kr
Deep fried plaice served with remoulade 85kr