Krögare Linus i luckan på en gaffel kort

Smaka på en gaffel kort - Välkommen till bordsHave a taste - welcome to your table

Letar du efter Dagens Lunch?

Boka ditt bord någon dag i förväg - [email protected]
Det går självklart mycket bra att ringa också - 0414-41 13 60

Book your table a few days in advance at email [email protected]
or call us at +46 414-41 13 60

HöstMeny

Autumn Menu


Att börja med

Something to start with

Coppa från Södra Kompaniet Coppa from Södra Kompaniet 90kr

Förrätter

Starters

Varmrökt gulbeta med vaktelägg från Tunby samt rostad lökpuré, råpicklad rödlök och riven tryffel Smoked gold beet with quail eggs from Tunby, roasted onion puree, pickled red onions and grated trufflel 129kr

Gravade tunnskurna pilgrimsmusslor med timjansinkokta morötter samt algkräm, forellrom, citronpärlor och bortaga Carpaccio of cured scallops with thyme carrots, algae sauce, trout caviar, pearls of lemon and bottarga 143kr

Malen skånsk oxe med råhyvlad champinjon, fermenterad vitlök, svarta brödchips, svartvinbärskräm och smält lardo Ground local beef with thinly sliced mushrooms, fermented garlic, black bread chips, black currant sauce and melted lardo 137kr

Varmrätter

Mains

Grillad mjukbakad blomkål med rostad rotsellerikräm, Belugalinser, ostronskivling samt friterade gråärtor och svartkålsdressing Grilled baked cauliflower with toasted cream of celeriac, beluga lentils, oyster mushrooms, fried field peas and dressing of Lacinato kale 262kr

Helstekt Maritimspätta, rödbeta, kapris, nyriven pepparrot samt brynt smör Maritim’s panfried plaice, pickled beetroot, fresh horseradish and capers with browned butter 265kr

Sylta av bog från Karlfältsgård med lingonbrässerade griskinder i kanafeh samt svamp, salviakräm och rökt luftorkat grishjärta Brawn of pork shoulder from Karlfält’s farm with pork cheek braised with lingonberries in kanafeh, mushroom, sage cream sauce and smoked dried pig’s heart 273kr

Skinnstekt rödfisk med saltbakade jordärtsskockor, citronpicklad svartrot samt krämig musselbuljong och krispig kål Skin fried redfish with salt baked Jerusalem artichokes, lemon pickled salsify, creamy mussel broth and crispy cabbage 292kr

Grillad, svensk, hängd enkelbiff med Café de Paris smör, tomatsallad, rödvinssky och grovskurna pommes
720 kr för två personer
40 minuters tillagningstid
Serveras Medium, Medium-rare eller Rare
Grilled, Swedish, dry-aged strip steak with Café de Paris butter, tomato salad, red wine gravy and wedges
720 kr for two persons
40 minutes of preparation time
Served Medium, Medium-rare or Rare

Desserter

Desserts

2x Vilhelmsdalsost med päron och fänkålskompott samt fänkålspollen 2x Vilhelmsdal’s cheese with pears, fennel bulb compote and fennel pollen 86kr

Sudachi granité med äppelskum, olivolja och havssalt Sudachi granitée with apple foam, olive oil and sea salt 76kr

Terrine av röda höstäpple med friterad vaniljkräm och grön äppelsorbet samt kardemummapulver Terrine of red autumn apples with deep fried custard, green apple sorbet and cardamom powder 103kr

Pastej av ljus Tannarivachoklad samt glass med smak av citronverbena, rostad havre, kolakräm och sötad krossad citron Light Tannariva chocolate pâté, lemon verbena ice cream, roasted oats, caramel and sweetened crushed lemon 107kr


För våra yngsta gäster

For the kids


- Alla rätter på vår meny kan fås till barnen för halva priset, och dessutom finns:

- Everything on our menu can be ordered for children at half price but we also have:

Pasta med köttfärssås 85kr
Pankofriterad rödspättafilé med remoulad 92kr
Glass med med gott 67kr
Pasta bolognese 85kr
Deep fried plaice served with remoulade 92kr
Ice cream with god stuff 67kr